TW Classic in beeld: Chrissie Hynde van The Pretenders laat T-shirt voor zich spreken

In het festivalpark van Werchter was het op TW Classic vooral uitkijken naar het optreden van Guns N'Roses. De Belgische metalband Fleddy Melculy mocht de aftrap geven. Onze fotograaf was aanwezig.

Fleddy Melculy, de metalband van Jeroen Camerlynck, had de eer als eerste band aan te treden. Organisator Herman Schueremans nam zelf contact op met het boekingskantoor van de band. "Blijkbaar is hij een fan van Fleddy Melculy", zegt Camerlynck vandaag in Het Laatste Nieuws. "Hij was onder de indruk en vond dat onze band perfect paste in het Classic-plaatje. Een hele eer." 

Na Fleddy Melculy was het de beurt aan een Belgische metalband van formaat: Channel Zero. Frontman Franky De Smet-Van Damme en co maakten midden jaren 90 furore met songs als "Help", "Black fuel" en "Suck my energy". In 1997 zette de band er abrupt een punt achter. In 2010 volgt er een reünie die uiteindelijk uitgroeide tot een nieuw begin. 

Ook het Australische Wolfmother staat op de affiche van TW Classic. Typerend voor de band zijn de lange jams en de uitgesponnen gitaarriffs. 

Met The Pretenders staat er als laatste band voor Guns N'Roses een hitmachine op het podium, denk aan nummers als "Brass in pocket", "Don't get me wrong" en "I'll stand by you". De Britse Chrissie Hynde maakt in deze brexit-tijden een niet mis te verstaan statement door een T-shirt te dragen met daarop de Europese vlag. 

Guns N'Roses

Meest gelezen