12 kinderen en 2 begeleiders van jeugdbeweging even in problemen na pootjebaden in Oostende

In Oostende zijn vanmiddag twaalf kinderen en twee begeleiders van een jeugdbeweging in de problemen gekomen terwijl ze aan het pootjebaden waren in de zee. Door de sterke stroming waren ze afgedreven. Na verzorging in het ziekenhuis mochten de kinderen en de begeleiders allen naar huis.

De jeugdbeweging uit het Gentse was met in totaal 67 kinderen en 7 begeleiders een daguitstap aan het maken. Kort na 14 uur namen ze plaats op het strand. Hoewel het op die plaats verboden is, gingen enkele kinderen en twee begeleiders toch het water van de Noordzee in.

Door de sterke stroming kwamen ze in de problemen. De leiders belden meteen de hulpdiensten op. De brandweer van Oostende en vier ambulances snelden ter plaatse. Bij hun aankomst hadden de leiders al met hulp van de scheepvaartpolitie iedereen op het droge gekregen.

Twaalf kinderen en twee begeleiders werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liepen wat schaafwonden op door contact met de betonblokken of kregen een slok zeewater binnen. Allen mochten ze na verzorging snel het ziekenhuis verlaten.

Meest gelezen