"Tekort van 11.000 euro in boekhouding Samusocial"

De analyse van de boekhouding die Samusocial bij de Nationale Bank indiende, vertoont een onverklaard tekort van 11.000 euro en een "fiscaal cadeau" van meer dan 200.000 euro. Dat meldt RTL-TVI.

Volgens de tv-zender, die toegang had tot de boekhouding van de vzw, zijn er vragen te stellen bij de neergelegde cijfers voor het jaar 2015 want er is geld verdwenen bij de dagelijkse werking.

"Er is een kastekort van zowat 11.000 euro, zo bracht de bedrijfsrevisor aan het licht. Hij noteerde in zijn jaarrapport dat er duidelijk een probleem is van gebrek aan controle en een gebrek aan kasbeheer. Waar is die 11.000 euro naar toe? Dat is een van de vragen die de onderzoekscommissie zal moeten oplossen", aldus Brussels parlementslid Hamza Fassi-Fihri (CDH).

Ander opvallend element: de schuld van Samusocial bij de Rijksdienst voor de Sociale Zekerheid (RSZ) is de laatste vijf jaren enkel blijven toenemen. De vzw staat in de rode cijfers. De rekeningen die in 2014 werden neergelegd tonen dat de RSZ in feite een cadeau van bijna 220.000 doet, gekoppeld aan de schuld. "Het zijn vermeerderingen, schadeloosstellingen, boetes voor vertragingen die de RSZ laat vallen", zegt Hamza Fassi-Fihri.

Meest gelezen