"Vergoedingen bestuurders Vivaqua niet overdreven"

De vergoedingen die de topbestuurders van de Brusselse watermaatschappij Vivaqua krijgen, zijn niet overdreven. Dat zegt Oscar Dubru van de MR, een van de vier leden van het bureau van Vivaqua.

Vrijdag raakte bekend dat de topbestuurders van de intercommunale, waarbij de aftredenden Brusselse burgemeester Yvan Mayeur en Dubru zelf, jaarlijks 65.000 euro bruto verdienen, maar volgens Dubru werken de bestuurders daarvoor hard en hebben ze een grote verantwoordelijkheid.

Vivaqua is een groot bedrijf met 1.486 werknemers en een omzet van 270 miljoen euro. "Voor de bestuurders betekent dat een omvangrijk werkvolume en een grote verantwoordelijkheid", zegt Dubru. De laatste maanden is er gewerkt aan een aantal belangrijke dossiers, zoals de fusie met Hydrobu en de uittrede uit de intercommunale van de Vlaamse gemeenten. " Daar kwamen lange onderhandelingen en veel overleg bij kijken, en meer dan de gebruikelijke vergaderingen binnen Vivaqua", zegt Dubru.

Transparantie

Bovendien zijn de beslissingen over de vergoedingen van de bestuurders in alle openheid genomen. "Alle bedragen en aanwezigheden bij de verschillende vergaderingen van de beheersraad bij Vivaqua zijn in alle transparantie gepubliceerd in het jaarverslag van 2016", zegt Dubru.

Sinds april 2017 bedragen de vergoedingen voor de bestuurders van Vivaqua bruto 56.546 euro per jaar. Daar komen een bedrijfswagen en een zitpenning van 714 euro bruto per vergadering bij. Voor de vier leden van het bureau is die zitpenning in april afgeschaft. 

Dubru is ook niet te vinden voor het voorstel van Brussels staatssecretaris Bianca Debaets (CD&V) die de voogdij over Vivaqua wil onderbrengen bij het Brusselss gewest. "De productie en distributie van drinkbaar water en de waterzuivering overstijgen de grenzen van het gewest", zegt Dubru. "Vivaqua werkt in totaal voor 33 steden en gemeenten."

Meest gelezen