Auto rijdt in op mensen nabij moskee in Newcastle, "niet terreur-gerelateerd"

In Newcastle is vanochtend een auto ingereden op gezinnen die waren samengekomen om in een nabije moskee aan de gebeden voor het Suikerfeest deel te nemen. Volgens de politie is er een 42-jarige vrouw opgepakt, en is het incident waarschijnlijk niet terreur-gerelateerd. Over het aantal slachtoffers is nog niets meegedeeld.

Het incident gebeurde volgens de Britse omroep BBC om 9.14 uur lokale tijd (10.14 uur Belgische tijd). Daar waren toen honderden moslims bijeen om het einde van de ramadan te vieren.

Op een bepaald ogenblik reed een kleine rode Nissan in op een groep mensen. Er zouden zes gewonden zijn, onder hen drie kinderen. In de buurt brak meteen paniek uit. 

De politie zei aan de omroep dat de omstandigheden onderzocht worden, maar men gaat ervan uit dat het niet om terreur gaat. Wel is een 42-jarige vrouw gearresteerd.

Enkele dagen geleden is een man opzettelijk met een auto ingereden op moslims in Finsbury Park in Londen. Daar vielen één dode en negen gewonden. De dader, een man uit Cardiff in Wales, wou naar eigen zeggen zo veel mogelijk moslims doden.

Meest gelezen