Enorme verkeerschaos in Brussel door eerste BXL Tour

Het verkeer in Brussel heeft vandaag urenlang muurvast gezet. Dat kwam door een wielerwedstrijd voor amateurs, de BXL Tour. Voor de eerste editie van het evenement werden verkeersaders dwars door de hoofdstad afgesloten. Het verkeer reed zich daardoor vast en baande zich chaotisch een weg door Brussel. "Dit is het slechtst aangekondigde evenement ooit in Brussel", klinkt de kritiek.

Een groot deel van de dag was er geen doorkomen aan, in Brussel.. "Heel de oost-westverbinding was afgesloten", legde Inge Paemen van Mobiris uit aan VRT Nieuws. "Mensen die de stad wilden verlaten, konden heel moeilijk weg. Ze zochten een weg door de kleine straatjes, waardoor die oververzadigd raakten." Om 15.30 uur werden alle versperring weggenomen en kon het verkeer weer hernemen.

Forse kritiek

De BXL Tour moet Brussel promoten als startplaats voor de Ronde van Frankrijk in 2019. Dan zal het 50 jaar geleden zijn dat Eddy Merckx zijn eerste Ronde heeft gewonnen. De renners van de BXL Tour waren rond 11.30 uur vertrokken in het Terkamerenbos voor een tocht van 50 kilometer door de hoofdstad.

Terwijl het evenement bedoeld is om Brussel te promoten, was de informatie over het evenement kennelijk niet tot bij het brede publiek gekomen.

Daarover klagen automobilisten die zich hopeloos vastreden in het Brusselse verkeer en uren door de stad moesten rijden om tot op hun bestemming te komen.  "Dit is het slechtst aangekondigde evenement ooit in Brussel", klinkt de kritiek.

"Het is een nieuw sportevenement en duidelijk nog niet bekend bij het grote publiek", stelt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman vast. "Duizenden automobilisten hebben zich vanmiddag laten verrassen. Mensen hebben 2 tot 3 uur nodig gehad om zich in het Brusselse Gewest met de auto te verplaatsen."

Wij nemen deze situatie zeker mee naar de evaluatie van het evenement", besluit Mobiris-woordvoerster Inge Paemen in een reactie aan Bruzz.

Meest gelezen