Guns N'Roses op TW Classic: de grote Slash-show

Guns N'Roses op TW Classic: dat waren de grootste hits, kledingwissels bij de vleet bij frontman Axl Rose en een glansrol voor gitarist Slash. In het midden van de drie uur durende set had de Amerikaanse hardrockband even te kampen met een dipje, maar los daarvoor kon het best of-concert de festivalgangers op de wei van Werchter zeker overtuigen.

Guns N'Roses bracht een "best of"-set met hits als "Chinese democracy", "You could be mine", "Civil war", "Sweet child o' mine" en "November rain".

"Het eerste uur was heel sterk", zegt collega Kirsten Sokol die in Werchter was gisteravond. "De grote hits, zoals "Welcome to the jungle", zaten in het begin van de set (zie video onderaan). De sfeer zat er heel goed in, want 90% van de festivalgangers kwam uiteraard voor Guns N'Roses. In het tweede uur zakte de show een beetje in, de miezerregen drukte de sfeer op dat moment misschien ook een beetje."

"Slash was de ster van de avond"

In tegenstelling tot de verwachtingen misschien was het niet de grote Axl Rose-show, maar was vooral gitarist Slash -die er bij vorige passages van de band niet bij was- de ster van de avond. "Hij mocht in bijna elk nummer lang soleren en wanneer hij op de schermen te zien was, werd het publiek gewoon gek", zegt Sokol. 

Wat ook opviel, was dat Axl Rose zich aan een 6 à 7-tal kledingwissels waagde. "Hij droeg verschillende vestjes, waaronder een leren vestje en een cowboyvestje met franjes, daarnaast passeerden ook zijn bekende rode sjaaltje en een 4 à 5-tal hoeden." 

Muzikale hoogtepunten waren "November rain" en een 10 minuten durende versie van "Sweet child o' mine" bij het begin van het derde uur. 

De band speelde ook covers met -naast nummers waarmee ze ooit een hit scoorden zoals "Knockin on heaven's door"- ook verrassende songs zoals "The seeker" van The Who of een instrumentale versie van "Wish you were here" van Pink Floyd met een gitaarduet van Slash en Richard Fortus. "Die cover van Pink Floyd was kippenvel", zegt Sokol. "Het werd toen redelijk stil op de wei." Afsluiten deed Guns N'Roses met "Paradise city", waarbij vuurwerk uiteraard niet mocht ontbreken. 

Bijzonder rustige editie van TW Classic

Volgens burgemeester Dirk Claes (CD&V) van Rotselaar verliep TW Classic dit jaar bijzonder rustig voor de hulpdiensten. Er is voor zover bekend geen sprake van aanhoudingen noch van festivalgangers die naar het ziekenhuis moesten gevoerd worden.

Naar schatting zo'n 16.500 mensen maakten gebruik van de extra bussen die De Lijn inzette tussen het station van Leuven en de festivalweide. De NMBS zet na het festival vanuit Leuven overigens extra treinen in naar verschillende locaties in het land. Het is niet bekend hoeveel mensen hiervoor gereserveerd hadden. 

Meest gelezen