Namaaksandalen bij schoenenmerk Ivanka Trump? Presidentsdochter moet getuigen in rechtszaak

Ivanka Trump, de dochter en raadgeefster van de Amerikaanse president Donald Trump, zal persoonlijk moeten getuigen in een zaak tegen haar schoenenmerk. Volgens het Italiaanse label Aquazzura heeft het bedrijf van de presidentsdochter zijn bekendste sandalen gekopieerd.
De "Wild Thing" van Aquazzura (links) en de "Hettie" van Ivanka Trump (rechts)

Het Italiaanse schoenenlabel Aquazzura vindt dat het merk Ivanka Trump een van zijn bekendste sandalen - de "Wild Thing" - bijna volledig gekopieerd heeft. De Italianen vragen dat de verkoop van Ivanka's "Hettie" wordt stilgelegd en eisen een niet nader bepaalde schadevergoeding. Ze wijzen er ook op dat ze eerder al bij het schoenenmerk klaagden over namaak van twee andere modellen, die Ivanka Trump sindsdien niet meer verkoopt.

President Trump vond dat zijn dochter moest worden vrijgesteld van een ondervraging omdat ze het te druk heeft met haar werk als raadgeefster op het Witte Huis. Een rechter in New York verwierp dat argument. "Ze wordt verondersteld persoonlijk betrokken te zijn geweest bij de evenementen die in deze klacht worden aangeklaagd", zegt de rechter. En dus zal ze zélf moeten komen getuigen. 

De rechter bepaalde wel dat de getuigenis maximaal twee uur zal duren en dat het zal plaatsvinden in Washington. Dat moet voor eind oktober gebeuren.

785 vs 145 dollar

De "Wild Thing" kende vanaf zijn lancering een groot succes. De sandalen worden gedragen door onder anderen actrice Jamie Chung, zangeres Solange Knowles (zus van Beyoncé) en topmodel Kendall Jenner. Ze kosten 785 dollar (zo'n 700 euro) in de Verenigde Staten. Ter vergelijking: de "Hettie"-sandalen van Ivanka Trump kosten 145 dollar (zo'n 130 euro).

Ivanka Trump legde haar functie bij het gelijknamige bedrijf neer kort voordat haar vader in januari werd ingezworen als president.

Meest gelezen