Onkelinx: "CDH heeft onregelmatigheden gepleegd in alle dossiers"

PS-kopstuk Laurette Onkelinx is verrast dat CDH-voorzitter Benoît Lutgen zich nu plots profileert als de witte ridder. Onkelinx zei dat vanmiddag in het RTBF-programma "A Votre Avis". "CDH heeft onregelmatigheden gepleegd in alle dossiers."

Onkelinx was vandaag te gast bij onze RTBF-collega's. Vanzelfsprekend werd ze geconfronteerd met de demarche van CDH-voorzitter Benoît Lutgen. Die maakte maandag bekend dat hij in het Brussels en Waals Gewest en in de Franse Gemeenschap niet langer samen wil regeren met de PS.

"Dat heeft me verrast", bekende Onkelinx. "Vooral omdat het CDH onregelmatigheden heeft gepleegd in alle dossiers. Nochtans er is geen enkel ontslag aan te pas gekomen." Wat haar daarbij het meest tegen de borst stuit, is dat "Lutgen zich hierbij profileert als een witte ridder".

Hoe moet het nu verder? Een regering van "nationale eenheid" in Brussel, wilde de interviewer weten? "Ja, dat zou een oplossing kunnen zijn", reageerde Onkelinx.

Meest gelezen