Prins Harry: "Ik wou ooit weg uit de koninklijke familie"

De Britse prins Harry heeft ooit overwogen om zijn koninklijke leven in te ruilen voor een gewoon bestaan. Dat vertelt de jongste zoon van kroonprins Charles in een openhartig interview met het Britse blad The Daily Mail. Maar hij bleef uit loyauteit met zijn grootmoeder de Queen.

De nu 32-jarige prins Harry heeft het in het interview over zijn getroebleerde twintiger jaren. Tijdens zijn moeilijkere periode stelde de Britse prins - de vijfde in de lijn voor de troonopvolging - zijn bestaan binnen de koninklijke familie in vraag. "Ik wilde niet opgroeien en had moeite om een betekenisvolle rol te vinden voor mezelf."

Harry heeft zelfs even overwogen om zijn leven als royal achter zich te laten. "Ik voelde dat ik eruit wilde stappen. Maar toen besliste ik om te blijven en mezelf een rol uit te werken." Prins Harry vond naar eigen zeggen motivatie in zijn trouw aan de Queen.

"Wij royals willen niet gewoon een bende bekende personen zijn", verduidelijkt Harry nog. "We willen onze rol goed invullen en gebruiken." En dus zocht en vond hij voor zichzelf een rol.

"In het leger was ik gewoon Harry"

Aanvankelijk kon prins Harry zich herbronnen in het leger, waar hij tien jaar lang heeft gediend.

"Het was de beste "escape" die ik ooit heb gehad", aldus Harry. "Ik was daar niet de prins, ik was daar gewoon Harry." Harry voelde zich dan ook naar eigen zeggen diep ongelukkig toen hij de missie in Afghanistan in 2007 halsoverkop moest verlaten omdat zijn aanwezigheid daar in de pers was uitgelekt.

Op aanraden van zijn oudere broer William zocht Harry professionele hulp om zich een nieuwe rol aan te meten. En die vond hij in de vorm van liefdadigheidswerk. "Mijn broer en ik zijn ongelooflijk gepassioneerd door onze liefdadigheidswerken. We hebben die werken uitgekozen omdat we zo het pad van onze moeder volgen."

AFP ImageForum

Meest gelezen