Tankwagen met olie vat vuur in Pakistan: 148 doden en tientallen gewonden

In het oosten van Pakistan zijn zeker 148 doden gevallen bij een ongeval met een tankwagen gevuld met olie. Meer dan 70 anderen raakten gewond. De tankwagen ontplofte toen een massa omwonenden probeerden weglekkende benzine op te vangen. Mogelijk was een van die mensen aan het roken.

Het ongeval gebeurde in de Pakistaanse stad Bahawalpur in de oostelijke provincie Punjab. Een tankwagen gevuld met 40.000 liter benzine kantelde daar op de snelweg. Honderden voorbijgangers en mensen uit naburige dorpen kwamen meteen ter plaatse om de wegsijpelende brandstof op te vangen. De politie probeerde hen tegen te houden, maar dat lukte niet. Kort daarop ontplofte de tankwagen. 

Volgens Pakistaanse media is de brand mogelijk veroorzaakt doordat sommige omstanders aan het roken waren. De brandweer is ter plaatse en probeert het vuur te blussen. 

Reddingswerkers hebben minstens 148 lichamen aangetroffen, zegt Deeba Shahnaz, een woordvoerster van de provinciale reddingsdiensten. Meer dan 70 mensen raakten gewond. Het leger heeft helikopters ingezet om de gewonden naar ziekenhuizen te vervoeren. In de buurt liggen meer dan honderd uitgebrande wrakken van auto's, vrachtwagens en bromfietsen.

Opnieuw opdoffer voor Pakistan

Premier Nawaz Sharif heeft zijn diepe droefenis uitgesproken en belooft dat de slachtoffers alle mogelijke hulp zullen krijgen. Het land was al in shock nadat enkele dagen geleden bijna 60 doden waren gevallen bij een serie terreuraanslagen.

Pakistan heeft een erg slechte reputatie als het gaat over verkeersveiligheid en het rampzalige ongeluk van vandaag is niet het eerste in zijn soort. In 2015 vielen er 62 doden -vooral vrouwen en kinderen- toen een bus botste met een tankwagen die daarna ontplofte.

In het overwegend islamitische land is het nu erg druk op de wegen, zeker omdat veel mensen op stap zijn om het einde van de vastenmaand ramadan te vieren. 

 

Meest gelezen