Gevelbekleding van Grenfell-toren wereldwijd uit de handel genomen

De gevelbekleding die gebruikt was bij de afgebrande Grenfell-toren in Londen wordt wereldwijd uit de handel genomen. Dat heeft producent Arconic beslist. Reynobond PE, de aluminium platen met een kern van kunststof, hebben er mogelijk voor gezorgd dat de brand in de toren zich razendsnel verspreidde.

 Arconic laat weten dat het de wereldwijde verkoop van Reynobond PE voor gebruik in flatgebouwen stopzet. “We geloven dat het de juiste beslissing is (...) na de tragedie van de Grenfell-toren.” Het bedrijf belooft volledig mee te werken aan het onderzoek naar de oorzaak van de ramp.

De gevelbekleding van de Grenfell-toren werd pas vorig jaar aangebracht. Het materiaal was niet de oorzaak van de brand. Die werd namelijk veroorzaakt door een koelkast. Maar het materiaal heeft mogelijk wel de brand versneld, waardoor vele mensen niet konden ontkomen. Uiteindelijk verloren 79 mensen het leven bij de brand.