Het wordt dringen op Brussels Airport: u vertrekt maar beter goed voorbereid

Brussels Airport verwacht volgend weekend 232.000 passagiers, van wie 131.000 vertrekkers. Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines alleen al verwacht 90.000 passagiers. Dat zijn er 10.000 meer dan vorig jaar. De maatschappij zet extra personeelsleden in om de eerste zomerdrukte op te vangen en geeft enkele tips zodat iedereen vlotjes op zijn of haar vliegtuig zou raken.
Jasper Jacobs

De drukste dag tijdens het openingsweekeinde van de zomervakantie op Brussels Airport wordt vrijdag 30 juni, met 49.000 vertrekkende passagiers. Zaterdag en zondag zijn er respectievelijk 38.000 en 44.000 vertrekkende passagiers. Op maandag 3 juli worden  48.000 vertrekkende passagiers verwacht.

"We raden mensen aan om goed op tijd naar de luchthaven te komen en vooral vooraf in te checken", raadt Geert Sciot van Brussels Airlines aan. "Vergeet zeker ook de identiteitskaart van de kinderen niet en daarnaast raden we mensen toch aan om nog eens goed te kijken wat allemaal toegelaten is in handbagage zodat de veiligheidscontrole ook vlot kan verlopen."

Op de website van Brussels Airport vindt u nog meer praktische tips. We lijsten de belangrijkste voor u op:

  • Kom 2 uur voor je vertrekt naar de luchthaven.
  • Op drukke dagen is openbaar vervoer (Trein, bus) een goed alternatief om naar de luchthaven te komen.
  • Wie toch met de auto komt, kan op voorhand een parkeerplaats reserveren.
  • Check online in, meestal vanaf 24 uur voor uw vlucht vertrekt (via website van de luchtvaartmaatschappij).
  • Denk eraan om de juiste reisdocumenten bij te hebben.
  • Kijk de regels voor handbagage na.