Léopold Storme opnieuw op vrije voeten

Léopold Storme, de dader van de zogenoemde Marollenmoord, is opnieuw vrijgelaten. Dat heeft de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank vandaag beslist. Storme kreeg in 2010 26 jaar cel voor de moord op zijn ouders en zus, maar werd vervroegd vrijgelaten. Begin deze maand werd hij opnieuw aangehouden. Hij meldde zichzelf aan bij de politie omdat hij zijn voorwaarden had geschonden.

 In 2010 werd Léopold Storme veroordeeld tot 26 jaar gevangenis voor de moord op zijn ouders en zus in hun stoffenwinkel in de Brusselse Marollenwijk. Hij zat sinds 2007 in de gevangenis, maar kwam begin dit jaar vervroegd vrij onder voorwaarden. Zo moest hij onder andere een vaste woonplaats hebben, kreeg hij psychologische begeleiding, en mocht hij geen drugs of alcohol nemen. 

Opvolging door een psychiater

Begin deze maand meldde Storme zich bij de politie, omdat hij de laatste voorwaarde geschonden zou hebben. De strafuitvoeringsrechtbank besliste om hem terug naar de gevangenis te sturen. Vandaag besliste die rechtbank om hem weer vrij te laten. Er is wel een bijkomende voorwaarde: hij moet zich laten opvolgen door een psychiater. Het parket kan nog in cassatieberoep gaan tegen deze vrijgelating.