Oeps: Braziliaanse president Temer verwart koning Gustaf met koning Harald

De Braziliaanse president Michael Temer (75) heeft de Noorse en Braziliaans pers gehaald, maar wellicht niet om de redenen die hij zelf gehoopt had. Temer bezocht vrijdag Noorwegen om de economische en diplomatieke banden tussen het land en Brazilië aan te halen, maar beging de flater de verkeerde koning te bedanken.
President Temer bij koning Harald (rechts) en kroonprins Haakon (links).

Temer bezocht vrijdag het Noorse parlement en had een gesprek met premier Erna Solberg, daarna ging het richting paleis waar de Braziliaanse president voor een lunch ontvangen werd door koning Harald V en zijn zoon, kroonprins Haakon. Temer wil de Noren van de moderniseringen in zijn land overtuigen om potentiële investeerders aan te trekken.

Op het einde van de dag hield de president samen met Solberg een persconferentie. "Dank aan zijne majesteit, de koning van Zweden", zei een zichtbaar vermoeide Temer om vervolgens ook nog eens het Noorse en Braziliaanse parlement te verwisselen. 

In Brazilië zit Temer momenteel verwikkeld in een corruptieschandaal. Op Twitter (zie hieronder) was er dan ook ruimte voor een grapje dat de president dan maar Europa bezocht voor wat afleiding.