Parket opent onderzoek naar geweld tegen agenten

Een groep jongeren viel gisterennamiddag een politiepatrouille aan in de Jan De Laetstraat in Antwerpen. De situatie escaleerde en twee agenten raakten gewond. Dankzij camerabeelden kon de politie al twee verdachten identificeren.

Rond kwart na drie gisterennamiddag moest de politie tussenkomen in de Jan De Laetstraat in Antwerpen. Een groep jongeren zou zich gekeerd hebben tegen deze politietussenkomst. "De politie probeerde de boel onder controle te krijgen en iedereen te kalmeren, maar dat is niet gelukt met een verdere escalatie tot gevolg", aldus parketwoordvoerdster Stéphanie Chomé. Twee agenten liepen een arbeidsongeschiktheid op van 5 en 3 dagen.

Al twee verdachten geïdentificeerd

Dankzij camerabeelden kon het parket al twee verdachten identificeren. Een 20-jarige man uit Antwerpen wordt verdacht van het toebrengen van slagen en verwondingen. Hij zal in september al voor de rechter verschijnen en riskeert één jaar cel. Een andere man van 24 uit Sint-Niklaas werd ook geïdentificeerd, het parket onderzoekt zijn betrokkenheid.