Peraïta zal niet antwoorden op vragen Samusocial-commissie

De voormalige Brusselse OCMW-voorzitster Pascale Peraïta komt niet getuigen in de parlementaire onderzoekscommissie die misbruiken bij daklozenorganisatie Samusocial nagaat. Dat heeft ze laten weten via haar advocaat. De PS'ster Peraïta zegt dat ze het geheim van het onderzoek wil respecteren en dat ze alleen aan het gerecht verklaringen wil afleggen.

"Conform aan de Belgische en supranationale rechtsnormen met betrekking tot het zwijgrecht, en met volledig respect voor het geheim van het onderzoek, heeft mijn cliënt, op mijn advies, beslist op geen enkele vraag van de commissieleden te antwoorden."

"Ze wil al haar verklaringen voorbehouden voor de gerechtelijke autoriteiten", staat in de brief van de advocaat. "Op die manier lijkt het oproepen van mijn cliënt niet onontbeerlijk voor de vooruitgang van jullie werkzaamheden", luidt het nog.

Gewezen OCMW-voorzitster Peraïta kwam, net als ex-burgemeester Yvan Mayeur (PS), in opspraak omwille van de riante zitpenningen die ze opstreek bij de Brusselse daklozenorganisatie Samusocial.