Rekening reddingsoperatie voor chiroleiding? Voor Gatz is dat een brug te ver

Vlaams minister van Jeugd Sven Gatz (Open VLD) is niet erg ingenomen met de scherpe uithaal van de West-Vlaamse gouverneur Carl Decaluwé naar een Chirogroep. Gisteren waren kinderen en begeleiders van een Chirogroep uit Gent in de problemen geraakt toen ze in Oostende aan het pootjebaden waren in zee, in een onbewaakte zone.

Decaluwé vindt dat een deel van de kosten voor de hulpdiensten op de jeugdbeweging verhaald mag worden.

Voor Gatz gaat dit te ver. Hij vreest dat er minder kandidaten-leider van de jeugdbeweging zullen zijn als Decaluwé zijn dreigement uitvoert. "Dat ze op het matje worden geroepen, dat ze met andere woorden onder hun voeten krijgen, is begrijpelijk", zegt Gatz. "Maar ze hebben ook uitgelegd dat ze het niet met opzet hebben gedaan, dat ze geen rode vlag hadden gezien en dat er ook al andere mensen in de zee zaten."

Gatz vindt dat Decaluwé te hard van stapel loopt. "Dan zeggen dat we de rekening naar de jeugdbeweging zullen sturen, zal het engagement van onze leiding zeker niet bevorderen. Daarmee ben ik het dus niet eens."