Tot op de trappen van het stadhuis staan om glimp op te vangen van Baba Yega

Het gratis stadsfestival Genk on Stage heeft over drie dagen zo'n 110.000 bezoekers gelokt. Hoogtepunt was onder meer het optreden van Baba Yega. De festivalweide stond afgeladen vol en moest zelfs even uit veiligheidsoverwegingen worden afgesloten. "Het publiek stond tot op de trappen van het stadhuis te kijken om een glimp op te vangen", vertelt schepen Anniek Nagels.

Het mysterieuze collectief Baba Yega won dit jaar "Belgium's got talent" en is immens populair. De groep stond dan ook op de affiche voor de jongsten en was meteen een schot in de roos. Baba Yega liet de weide van Factor J vollopen. Het hoofdpodium was gisteren dan weer voorbehouden voor Stan Van Samang en Milow.

Genk on Stage verwelkomde over drie dagen 100 artiesten verspreid over acht podia, en was goed voor 110.000 bezoekers. Het stadsfestival is er volgend jaar opnieuw op 22-23-24 juni.