Zeker 6 doden bij schipbreuk op toeristisch stuwmeer in Colombia

In het noordwesten van Colombia is een schip met ongeveer 170 passagiers aan boord gezonken op een stuwmeer. Volgens de Colombiaanse autoriteiten zijn zeker 6 mensen om het leven gekomen. Een dertigtal mensen wordt nog vermist.
AFP or licensors

Het schip de Almirante raakte gistermiddag lokale tijd in de problemen op het stuwmeer El Penol de Guatapé, een toeristische trekpleister in het noordwesten van het Zuid-Amerikaanse land, op zo'n 70 kilometer van Medellín. Het schip was nog maar net vertrokken voor een cruise op het stuwmeer.

Alles gebeurde naar verluidt razendsnel, in minder dan 5 minuten zou het schip gezonken zijn. Volgens de Colombiaanse president Juan Manuel Santos, die snel ter plaatse kwam, zijn zeker 6 mensen om het leven gekomen. Een dertigtal mensen wordt nog vermist. Alle verongelukte passagiers hebben de Colombiaanse nationaliteit. Volgens het Colombiaanse Crisiscentrum zijn het allen volwassen.

(lees verder onder de foto)

AFP or licensors

Andere plezierbootjes en jetski's in de buurt kwamen meteen hulp bieden, om mensen uit het water te halen. Daardoor is waarschijnlijk een ergere dodentol vermeden. Er werden ook legerhelikopters en brandweerlui gestuurd om mensen te redden.

De Almirante was een schip met vier verdiepingen. Hoe het schip is kunnen zinken, is nog niet duidelijk. Volgens overlevenden zou het overvol gezeten hebben. Sommigen vertelden dat ze een luide knal hadden gehoord nabij een van de toiletten, waardoor de stroom op het schip uitviel. Kort daarop begon het schip te overstromen. Een officiële verklaring voor het ongeval is er echter nog niet.

AFP or licensors
AFP or licensors