3 CNN-journalisten nemen ontslag na intrekking Trump-verhaal

Drie journalisten van de Amerikaanse nieuwszender CNN hebben ontslag genomen nadat een verhaal over vermeende banden tussen een vertrouweling van president Donald Trump en een Russisch investeringsfonds moest worden ingetrokken.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Vorige week legde CNN op zijn website het verband tussen Anthony Scaramucci, de topman van een hefboomfonds, en een onderzoek van het Amerikaanse Congres naar het Russian Direct Investment Fund. Maar bewijzen werden er niet aangedragen. "Dat verhaal beantwoordde niet aan de redactionele normen van CNN en werd ingetrokken. Alle links naar het verhaal zijn gewist. CNN biedt mijnheer Scaramucci zijn excuses aan", schreef de zender zaterdag al.

Vandaag is bekendgemaakt dat de journalist die het verhaal schreef, Thomas Frank, ontslag genomen heeft. Het hoofd van de nieuwe onderzoekscel van CNN en een redacteur van die cel stapten eveneens op. Op een redactievergadering klonk het dat het verhaal niet noodzakelijk fout was, maar nog "niet solide genoeg om te publiceren".

"Ze hadden Fake News CNN koud te pakken, maar wat met NBC, CBS & ABC? Wat in verband met de falende New Tork Times & Washington Post? Ze zijn allemaal Fake News", twitterde president Donald Trump, verwijzend naar drie grote televisienetwerken en twee toonaangevende kranten.