"Johnny Depp wist wel degelijk dat honden Australië binnenbrengen illegaal was"

De zogenoemde "Terriërgate"-zaak blijft Johnny Depp achtervolgen. Uit documenten van zijn voormalige managers blijkt dat de Amerikaanse acteur wel degelijk wist dat hij de Australische wet overtrad toen hij zijn 2 honden in 2015 het land binnenbracht. Eerder verklaarde hij net het omgekeerde.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Ruim twee jaar geleden is het intussen dat Johnny Depp en zijn toenmalige echtgenote Amber Heard hun yorkshire terriërs Pistol en Boo illegaal Australië binnenbrachten.

Heard liet de honden op vraag van Depp met een privéjet overvliegen uit de VS om de acteur gezelschap te houden tijdens de opnames van het 5e vervolg van "Pirates of the Caribbean". Hiervoor hadden ze niet de nodige vergunningen aangevraagd en in een land als Australië waar strikte importregels gelden, is dat een halszaak.

Met behulp van een opmerkelijke verontschuldingsvideo (zie onder) ontsnapten Depp en Heard toen aan een vervolging door de Australische autoriteiten. Concreet verklaarde Depp dat hij verkeerdelijk dacht dat een van zijn medewerkers de vergunning had geregeld.

(Lees voort onder video)

The Management Group

Uit documenten van zijn voormalige managers The Management Group (TMG) moet nu blijken dat dit niet klopt. Zij stellen dat Depp wel degelijk wist dat hij de honden illegaal Australië binnenbracht, zo schrijft People. Hij zou vervolgens een medewerker onder druk hebben gezet het verhaal te bevestigen als zou Depp hebben gedacht dat de vergunning was geregeld.

Helemaal neutraal is die informatie mogelijk niet. Depp en TMG zijn al een poosje in een juridische strijd verwikkeld. Hij heeft zijn voormalige managers voor de rechter gesleept omdat ze hem meer dan 23 miljoen euro zouden zijn verschuldigd, zij hebben hierop een klacht tegen hem ingediend.

Meineed

Hoe dan ook reageert de Australische vicepremier Barnaby Joyce woedend op de onthulling. "Als dit nieuws klopt, dan hoort daar een term bij", zegt hij aan de Australian Broadcasting Corp. "Dat heet meineed."

"We zijn een eilandcontinent en we nemen bioveiligheid ernstig. Je mag nog van jezelf denken dat je Mr. Who's Who van Hollywood bent, je gaat onze wetten respecteren."