"One Direction bestond uit 4 leden, en ja, dan was ik er ook nog"

"Zayn, Liam, Harry, Niall, en die andere." Gegarandeerd dat u enkele jaren geleden dit vaak als antwoord kreeg als iemand de leden van de mega-populaire One Direction moest opsommen. Het vijfde bandlid leek immers altijd op de achtergrond te functioneren en in ieder geval veel minder media-aandacht weg te kapen dan zijn collega’s. In een interview met de Britse nieuwswebsite The Guardian liet Louis Tomlinson dit weekend weten dat ook hijzelf zich lange tijd het vijfde wiel aan de wagen gevoeld heeft bij de hitmachine van onder meer "What makes you beautiful", "Best song ever" en "Drag me down".

Tomlinson, intussen 25 en vader van een zoon: "Door sommigen werd ik beschouwd als degene die snel vergeten zou zijn, tot op een zekere hoogte. De anderen, die waren altijd… Zoals Niall bijvoorbeeld. Hij is de liefste kerel in de wereld. Onbezorgd Iers, geen enkel spatje arrogantie. En hij durft alles aan. Er zijn momenten geweest dat ik dacht: "Had ik dat ook maar." Zayn, vroeger dan, toen konden we met elkaar concurreren wat zenuwen betrof. We waren beiden degene met het minste vertrouwen. Maar Zayn heeft een fantastische stem."

"Liam weet hoe hij op een podium moet staan, net als Harry. Dat was hun kwaliteit. Harry kwam daarnaast altijd erg cool over. Liam wist dan weer hoe het publiek te moeten bespelen, met zijn dansbewegingen…"

"Tja, en dan was ik er nog."

"Ik heb geen enkele keer een solo gezongen tijdens "X Factor". Heel wat mensen kunnen daar de spot mee drijven. Maar je moest eens weten hoe dat voelt, op een podium, denkend: "Wat heb ik eigenlijk gedaan om hier een bijdrage te mogen leveren?" Zing maar een stiller zangstukje dat je na bewerking nauwelijks nog hoort."

"Ik was in die tijd het best gekend als de jongen die espadrilles droeg, die op de achtergrond functioneerde. Bovendien was ik sowieso al maar een radartje in een zware machine. Maar het laatste jaar heb ik meer mijn draai in de groep gevonden."

Het is in ieder geval opvallend hoe "afwezig" Tomlinson was in de video van de eerste hit van One Direction, "What makes me beautiful":