Eerste Qeshm Air-vlucht vanuit Teheran komt aan in Brussel

In de vooravond is op Brussels Airport een Airbus A319 vertrokken richting Teheran. Het toestel van de Iraanse maatschappij Qeshm Air was eerder op de dag voor de eerste keer geland in Zaventem. Vanaf vandaag vliegt Qeshm Air elke dinsdag tussen Brussel en Teheran.

Voor de eerste vlucht van Teheran naar Brussel was een tienkoppige delegatie meegereisd. Onder hen ook Mahmoud Shekarabi, de CEO van Qeshm Air, en verder ook een twintigtal betalende passagiers.

De delegatie woonde op Brussels Airport de feestelijke ontvangst bij waarna het toestel rond 17 uur weer koers zette richting de Imam Khomeini International Airport in Teheran. De vliegtijd bedraagt iets minder dan 6 uur.

De nieuwe route komt er bijna 60 jaar na de inhuldiging van de eerste verbinding tussen België en Iran. Op 14 november 1958 startte Sabena met een verbinding tussen Brussel en Teheran. "Het is de bedoeling dat er snel een tweede wekelijkse vlucht komt," aldus nog de CEO van Qeshm Air.