Facebook bereikt kaap van 2 miljard gebruikers

Facebook heeft een nieuwe mijlpaal bereikt. De technologiegigant heeft nu 2 miljard gebruikers die de sociaalnetwerksite minimaal maandelijks gebruiken. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf, dat de kaap van 1 miljard al in oktober 2012 bereikte.
Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

In mei van dit jaar gaf Facebook aan 1,94 miljard gebruikers te hebben. Volgens Facebook wordt dagelijks gemiddeld door 800 miljoen mensen een "like" uitgedeeld op het platform.

Facebook is ook eigenaar van berichtenapp WhatsApp en fotoapp Instagram. Die staan volgens de meest recente cijfers op respectievelijk 1,2 miljard en 700 miljoen gebruikers. Concurrent Twitter moet het doen met iets minder dan 330 miljoen gebruikers.