Geens: "Nieuwe richtlijnen vervolging geweld tegen politie"

Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) wil nieuwe richtlijnen voor de vervolging van geweld tegen politieagenten. Hij reageert na enkele incidenten in Antwerpen waarbij politieagenten werden aangevallen tijdens een interventie.

Gisteravond raakten twee agenten gewond op de sinksenfoor in Antwerpen. Ze wilden tussenbeide komen bij een ruzie tussen twee jongens maar werden zelf aangevallen en geschopt door een groep jongeren. Eén van de daders is al opgepakt.

Afgelopen weekend werden agenten bekogeld met eieren in Borgerhout.

"Ik zou aan de procureurs-generaal willen vragen om specifieke richtlijnen te maken die de vervolging van geweld op het terrein tegen politiemensen en hulpverleners vergemakkelijken", zegt Geens aan onze redactie. "Wat we nu meemaken, wijst erop dat een specifieke richtlijn op dat stuk nuttig kan zijn"