Macron nodigt Trump uit voor Quatorze Juillet

De Franse president Emmanuel Macron heeft zijn Amerikaanse collega Donald Trump uitgenodigd om het defilé van de Quatorze Juillet bij te wonen, de Franse nationale feestdag. Volgens Macron heeft die gezegd te zullen bekijken of een bezoek aan Parijs haalbaar is.

"Het staatshoofd heeft zijn uitnodiging aan president Trump en zijn echtgenote hernieuwd om het defilé van 14 juli te komen bijwonen. Dat staat in het teken van de 100e verjaardag van het begin van de deelname van het Amerikaanse leger aan de Eerste Wereldoorlog", deelt een woordvoerder van het Elysée mee. 

Vorige maand wist Macron Trump nog te verrassen met een bijzonder stevige handdruk. Dat gebeurde in de marge van een speciale NAVO-bijeenkomst in Brussel. De boodschap van Macron was toen duidelijk: op diplomatieke wijze respect afdwingen.

Of Trump ook in Parijs zo'n stevige handdruk zal krijgen, blijft nog even afwachten.