Magnette: "Deontologische commissie maakt best haast"

Waals minister-president Paul Magnette (PS) roept de deontologische commissie van zijn partij op snel te beslissen over het lot van ex-burgemeester van Brussel Yvan Mayeur en gewezen OCMW-voorzitster Pascale Peraïta. Die zijn moeten opstappen omdat ze een lucratief mandaat bleken te hebben bij Samusocial, de Brusselse vzw die daklozen helpt.

"Het is aan de deontologische commissie om te beslissen (over hun uitsluiting). Maar ze zouden zich best haasten, want het is genoeg geweest", zegt Magnette aan Bel-RTL.

"De fouten zijn bijzonder erg. In ieder geval moet mevrouw Peraïta, net als Yvan Mayeur, tekst en uitleg komen geven in de onderzoekscommissie rond Samusocial. Het minste wat men moet doen, is uitleg geven over de fouten die men heeft begaan, rekenschap afleggen tegenover de burger", aldus Magnette.

Peraïta liet gisteren via haar advocaat verstaan dat ze niet zal antwoorden op de vragen in de commissie en dat ze zich op haar zwijgrecht wil beroepen.

PS-kopstuk Magnette zegt dat hij "net als iedereen" bijzonder boos is over de gebeurtenissen, maar in het bijzonder over het schandaal bij Samusocial omdat dat volgens hem "raakt aan de fundamentele waarden van het socialisme".