Politie waarschuwt voor tandenstokers in Grimbergen

De politie van Grimbergen waarschuwt haar inwoners om uit te kijken of er geen tandenstokers tussen de deur zitten. Mogelijk steken de inbrekers de tandenstokers tussen de deur om te controleren of mensen thuis zijn.

Deze morgen kreeg de politie van Grimbergen de melding van een inwoner van het Abtsdal dat er een tandenstoker tussen de voordeur zat.

Omdat uit onderzoek bleek dat er op minstens vijf andere plaatsen in dezelfde wijk ook een tandenstoker tussen de deur werd aangetroffen, heeft de politie ernstige vermoedens dat het gaat om de voorbereiding om woninginbraken te plegen. Als de tandenstoker er na enkele uren/dagen nog zit, blijkt immers dat er niemand thuis is.

"Indien jullie ook een tandenstoker of iets dergelijks tussen de deur of het raam vinden, contacteer dan onze diensten", klinkt het. "Zo kunnen wij onze patrouilles beter oriënteren."

De politie blijft wel voorzichtig. "Let op: dit wil niet zeggen dat er zal ingebroken worden, maar wel dat er een kans bestaat", zegt de politie. "Denk trouwens ook eens aan de buren die met vakantie zijn."

Meest gelezen