Ruim 200 Berlijnse agenten naar huis gestuurd wegens "beschamend gedrag"

In Duitsland zijn ruim 200 Berlijnse politieagenten terug naar huis gestuurd wegens "excessief en beschamend gedrag". De agenten waren in Hamburg ter voorbereiding van de G20-top volgende week. Maar tijdens hun vrije tijd in de kazerne hebben ze het kennelijk iets te bont gemaakt.
Archieffoto

Een groep van 500 agenten uit de hoofdstad Berlijn was afgezakt naar Hamburg om de collega's daar te helpen bij het beveiligen van de G20-top, de bijeenkomst van de belangrijkste industrielanden volgende week. De agenten logeerden in kazernes ten noorden van Hamburg.

De helft van hen is nu voortijdig naar huis gestuurd. Reden: al te uitbundig gedrag tijdens de vrije tijd in de kazerne. Zo zouden twee agenten seks hebben gehad voor de ogen van de collega's, een vrouwelijke agente zou in badjas met haar dienstwapen gedanst hebben en een groep mannen zou in groep tegen de afsluiting geplast hebben.

De Berlijnse politiechef betreurt naar eigen zeggen het ongepast gedrag, al zijn er volgens hem geen strafbare feiten gepleegd. Hij laat de incidenten nu onderzoeken.

Meest gelezen