Twee agenten gewond bij incident op Sinksenfoor

Op de Sinksenfoor in Antwerpen zijn afgelopen nacht twee politieagenten gewond geraakt toen ze tussenkwamen bij een ruzie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Een groepje Sinkenfoorbezoekers had het iets voor middernacht gemunt op een jongere. "Twee inspecteurs kwamen tussen en moesten dat ontgelden", zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. De groep keerde zich tegen de agenten. Een van de inspecteurs viel samen met een agressor op de grond en kreeg twee trappen in het gezicht van een andere jongere.

De tweede inspecteur gebruikte pepperspray om de trappende jongere te stoppen, maar hij werd vervolgens aangevallen door nog een derde jongere. Na de gewelddaden zetten ze het op een lopen. Heel wat ploegen deden nazicht naar de verdachten in de buurt, maar dat bleef zonder resultaat.

"Twee collega's raakten gewond. Een inspecteur werd naar het ziekenhuis gebracht omdat hij hevig bloedde aan het hoofd en is meerdere dagen arbeidsongeschikt. Zijn collega zal zelf een arts raadplegen. Er zijn camerabeelden beschikbaar. Die worden nu verder geanalyseerd en toegevoegd aan het onderzoek", zegt Wouter Bruyns.