Twintig maanden met uitstel voor hacker Downsec Belgium

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Kevin W., een jonge Fransman die in de omgeving van Luik woont, een straf van 20 maanden cel met uitstel gegeven. De jongeman had als Downsec Belgium in 2015 en 2016 ingebroken in de computersystemen en websites van bedrijven, banken, politieke partijen en openbare instellingen.

De correctionele rechtbank van Brussel heeft Kevin W., een jonge Fransman die in de omgeving van Luik woont, een straf van 20 maanden cel met uitstel gegeven. De jongeman had als Downsec Belgium in 2015 en 2016 ingebroken in de computersystemen en websites van bedrijven, banken, politieke partijen en openbare instellingen.

Kevin W., actief als bakker in Luik, werd veroordeeld voor het uiten van bedreigingen en het inbreken in websites van de eerste minister, de Senaat, het Comité P, de N-VA, de cdH, BNP Paribas Fortis, de RVA, de Federatie Wallonië-Brussel, het nucleaire controleorgaan FANC en de luchtverkeersleiding Belgocontrol.

Het onderzoek was van start gegaan na de publicatie op 8 oktober 2015 van een video op YouTube waarin Belgische politiemensen werden bedreigd. Het filmpje was gesigneerd door Downsec Belgium, beschuldigde Belgische politiemensen van corruptie en dreigde ermee gevoelige documenten uit de database van de politie te publiceren. Kevin W., die verdacht werd aan de basis te liggen van die hackings, werd eind 2016 opgepakt.