15-jarige moet naar gesloten instelling na agressie tegen Antwerpse agenten

De jongen van 15 die is opgepakt na de agressie tegen Antwerpse agenten op de Sinksenfoor, moet naar de gesloten instelling van Everberg. Dat heeft de jeugdrechter zonet beslist. Zijn broer van 23 is aangehouden. Het gaat om 2 jongens uit Merksem met de Belgische nationaliteit en Marokkaanse roots.

De minderjarige is gisterenavond gearresteerd. Hij geeft toe dat hij betrokken was bij de vechtpartij. Zijn broer is zichzelf vanmorgen gaan aangeven bij de politie.

De vechtpartij gebeurde maandagnacht: twee politie-inspecteurs kregen slagen en schoppen in hun gezicht, toen ze tussenbeide kwamen bij een vechtpartij. De agenten houden er ernstige verwondingen aan over en zijn arbeidsongeschikt.

De Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft aangekondigd dat hij amokmakers die geweld gebruiken tegen de politie uit het land wil laten zetten, "als dat enigszins kan". Maar de broers hebben de Belgische nationaliteit. Een uitzetting is daarom niet mogelijk.