"Wees niet paranoïde, maar hou oogje in het zeil op Rock Werchter"

De eerste festivalgangers zijn aangekomen op Rock Werchter. Vandaag zijn de campings geopend en morgen gaat het vierdaagse festival officieel van start. Duizenden muziekliefhebbers hebben de weg naar Werchter al gevonden. De politie heeft verhoogde veiligheidsmaatregelen genomen.

De komende vier dagen worden elke dag 88.000 bezoekers op de festivalweide van Rock Werchter verwacht. Duizenden bezoekers zijn al aangekomen in Werchter en stellen hun tent op op de festivalcamping.

De politie heeft verhoogde veiligheidsmaatregelen genomen. "Er zullen veel politiemensen ingezet worden. De bezoekers zullen ook aangesproken worden", meldt Peter De Waele van de federale politie.

"We vragen aan de festivalgangers om niet paranoïde te zijn, maar we hebben graag dat ze een oogje in het zeil houden. Heb geen schrik om iets te melden dat achteraf niet verdacht is. Het is beter eens te veel te bellen naar de politie dan te weinig", aldus De Waele.

Morgen opent Het Zesde Metaal Rock Werchter op het hoofdpodium. De hoofdacts op de eerste festivaldag zijn Arcade Fire en Kings Of Leon.