Anderhalve ton cocaïne ontdekt in dubbele bodem vissersboot in Oostende

In de haven van Oostende heeft de politie anderhalve ton cocaïne ontdekt in een vissersboot. De drugs met een straatwaarde van 225 miljoen euro zat verstopt in een soort dubbele bodem in de boot. De politie heeft intussen een Oostendenaar en drie Nederlanders gearresteerd in het onderzoek naar drugstrafiek vanuit Zuid-Amerika.

Op een vissersboot die in de haven van Oostende lag, hebben speurders maar liefst anderhalve ton onversneden cocaïne aangetroffen. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. Drie Nederlanders en een Oostendenaar zijn gearresteerd.

De drugsvangst kadert in een lopend gerechtelijk onderzoek naar een drugstrafiek vanuit Zuid-Amerika. In dat onderzoek hielden de speurders een hele tijd een vissersboot aan de Baelskaai in Oostende in de gaten.

Na de inbeslagname werd het vaartuig in Zeebrugge grondig onderzocht door de politie. De drugs zaten verstopt in een soort dubbele bodem. Het gaat in totaal om anderhalve ton cocaïne. De straatwaarde loopt op tot maar liefst 225 miljoen euro, omdat het om onversneden cocaïne gaat.

Drie Nederlanders en een Oostendenaar werden ingerekend voor hun betrokkenheid bij de drugstrafiek. Drie verdachten zijn ondertussen al aangehouden, de vierde verdachte wordt woensdagavond nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Vrijdag zal de Brugse raadkamer beslissen over de verdere aanhouding van de verdachten.