Deze cover van Time siert Trumps golfresorts, maar is... fake

Van Florida tot Schotland: in zeker vijf golfclubs van de familie Trump hangt een cover van het toonaangevende Time Magazine met een portret van Donald Trump uit 2009. "Trump scoort op alle fronten...zelfs op tv!", is de titel die erboven prijkt. Maar de cover blijkt... fake te zijn. Time heeft de entourage van de president gevraagd om hem te verwijderen.

"Donald Trump: The "Apprentice" is een televisiehit!", zo staat er in grote letters op de cover. En boven het portret van een vastberaden voor zich uit kijkende Trump, armen gekruist voor de borst, staat nog: "Trump scoort op alle fronten... zelfs op tv!"

De aanwezigheid van twee uitroeptekens zou een belletje moeten doen rinkelen, want Time is daar absoluut niet kwistig mee. "Ik kan bevestigen dat dit geen echte Time-cover is", zegt een Time-woordvoerster in de krant The Washington Post.

Niet Trump, maar Winslet

Trump heeft verscheidene keren op de cover van Time gestaan, maar niet op 1 maart 2009, en zelfs geen enkele keer in 2009. Vóór hij in de politiek stapte, was die eer slechts eenmaal voor hem weggelegd. In januari 1989, toen hij nog een zakenman in New York was. De laatste keer dat hij op de cover van Time stond, was in december vorig jaar, toen hij was uitgeroepen tot persoonlijkheid van het jaar.

Op de cover van maart 2009, de echte, stond trouwens actrice Kate Winslet. En die editie verscheen niet op 1 maart, maar op 2 maart.

Time was eerst niet van plan om actie te ondernemen, maar heeft de entourage van Trump nu toch gevraagd om de fake covers weg te halen uit de golfclubs.

Sarah Huckabee Sanders, woordvoerster van de president, zegt dat ze geen commentaar kan geven op het "decor" van zijn golfclubs.