Dodentol brand in Londense Grenfell Tower loopt verder op

De dodentol van de brand in het Grenfell-flatgebouw in Londen is opgelopen tot 80, maar het zal nog maanden duren voor de volledige balans kan worden opgemaakt. Dat heeft de Britse politie bekendgemaakt. Gespecialiseerde diensten doorzoeken nog altijd de ruïne van het gebouw op zoek naar stoffelijke resten.

De speurder Fiona McCormac van de Londense politie heeft op een persconferentie een stand van zaken gegeven over het onderzoek naar de dodelijke brand in de Grenfell Tower in de nacht van dinsdag 13 juni.

De dodentol van de brand is opgelopen naar 80 slachtoffers, meldt McCormac, maar het zal nog verschillende maanden duren vooraleer het exacte aantal slachtoffers bekend is. Fiona McCormac leidt het onderzoek naar de dodelijke brand in de Grenfell-tower.

McCormac sluit niet uit dat de dodentol nog zal oplopen. In 23 van de 129 appartementen in de toren zijn alle bewoners om het leven gekomen bij de brand. De politie heeft zestig bedrijven ingeschakeld om te helpen bij het onderzoek van de brand.