Ed Sheeran treedt volgend jaar op 1 juli op in Werchter

Ed Sheeran treedt volgend jaar op zondag 1 juli op in het festivalpark van Werchter. De Britse zanger heeft een uitgebreide tournee door Europa aangekondigd. in april trad hij nog op in het Sportpaleis en dat concert was in 2 minuten uitverkocht.
Lies Borgers

Sheeran bracht dit jaar zijn derde album uit. "Divide" staat al maandenlang bovenaan de hitlijsten. Wereldwijd zijn er na 3 maanden al 8 miljoen exemplaren van verkocht. De single "Shape of you", die begin januari uitkwam, is al meer dan 1,5 miljard keer gestreamd. 

Het voorbije weekend was hij de afsluitende hoofdact van Glastonbury in zijn thuisland, amper 6 jaar nadat hij er in een kleine tent voor amper 500 mensen optrad. 

Het concert van Ed Sheeran staat los van Rock Werchter. Het festival zal in 2018 plaatsvinden van 5 tot en met 8 juli. Tickets voor Ed Sheeran zijn te koop vanaf zaterdag 8 juli om 11 uur en kosten 75 euro.