Geen algemeen laptopverbod op VS-vluchten

Er komen strengere veiligheidsmaatregelen voor alle vluchten naar de Verenigde Staten, maar geen algemeen verbod om laptops of tablets mee te nemen in een vliegtuig. Dat heeft de Amerikaanse minister voor Binnenlandse Veiligheid John Kelly gezegd.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De luchtvaartmaatschappijen zullen in de toekomst strengere controles moeten uitvoeren voor de vliegtuigpassagiers aan boord gaan richting de VS, kondigt minister van Binnenlandse Veiligheid John Kelly aan.

Als de luchtvaartmaatschappijen die controles niet kunnen garanderen, kunnen ze alsnog een algemeen verbod op elektronica opgelegd krijgen of zelfs verbod krijgen naar de VS te vliegen.

Sinds 21 maart geldt er al een laptop- en tabletverbod voor vluchten naar de States vanuit 8 landen in het Midden-Oosten, maar dat wordt dus niet veralgemeend.