H. Essers creëert 420 nieuwe banen op oude Ford-site in Genk

Het nieuwe magazijn dat logistiek bedrijf H. Essers bouwt op de Ford-site in Genk zal 420 nieuwe banen met zich meebrengen. Dat schrijft "Het Belang van Limburg". Volgens de krant investeert H. Essers 75 miljoen euro in het nieuwe magazijn en zal de eerste fase van het project tegen de tweede helft van volgend jaar al operationeel zijn.

De nieuwe site, die de naam "Dry Port Genk" meekreeg, moet de thuishaven worden voor de logistieke behandeling van de chemiedivisie van H. Essers en zal dienen voor de opslag van producten als autolak en poetsmateriaal. Het magazijn wordt 160.000 m² groot, het equivalent van ongeveer dertig voetbalvelden.

"Dry Port Genk is een verdere groeipool voor een van onze specialisaties, met name de complexe logistieke handelingen", zegt CEO Gert Bervoets van H. Essers in een nieuwsbrief van het bedrijf.

"Met de realisatie van deze megasite kunnen we onze klanten een grotere flexibiliteit bieden. Die ruimte is uiterst geschikt voor de opslag van alle types van allerhande chemicaliën die in verschillende toepassingen gebruikt worden, met magazijnen die voldoen aan de hoogste Europese normen voor Seveso-opslag", klinkt het.

"1.800 vrachtwagens van de weg houden"

Volgens Bervoets zijn de veiligheidsrisico's "minimaal" en is er "geen extra impact op het leefmilieu". Het bedrijf maakt zich bovendien sterk dat het iedere maand 1.800 vrachtwagens van de weg zal kunnen halen, omdat het nieuwe magazijn transportmogelijkheden biedt langs zowel weg, water als spoor.

De bestaande gebouwen moeten er eerst nog worden afgebroken. Die werkzaamheden zijn intussen begonnen. De eerste fase van het project moet in de tweede helft van 2018 operationeel zijn.