PODCAST: Wim De Vilder praat met Rudi Vranckx die in Irak zit

Rudi Vranckx zit samen met zijn ploeg al een tijdje in Irak. Hij trok naar het front in Mosul. En wat hij daar aantrof deed zijn menselijk én journalistiek hart bloeden. Families die verscheurd zijn. Burgers die al hun eigendommen kwijt zijn. Dood en verwoesting.

Desondanks alles ziet hij ook lichtpunten. Kinderen die voor het eerst opnieuw kunnen snoepen, nu ze bevrijdt zijn uit de handen van IS. Burgers die muziekinstrumenten ingegraven hadden toen IS hun gebied veroverde en die nu eindelijk opnieuw een deuntje kunnen spelen.

Wim De Vilder sprak vanmiddag met Rudi in een Facebook Live gesprek. Hij legt Rudi ook de vragen van onze gebruikers voor.
Beluister op soundcloud.com/vrtnws.

Bekijk de volledige Facebook Live met Wim De Vilder en Rudi Vranckx