Staking bij De Lijn: Summerfestival legt zelf pendelbussen in

De organisatoren van het Summerfestival, op de Antwerpse Linkeroever, zullen dit weekend zelf gratis pendelbussen inzetten naar het festivalterrein. Door de aangekondigde staking bij De Lijn vrezen ze dat de festivalgangers niet ter plaatse zouden geraken.
© FestivalPictures.be 2015 - Full Album at http://www.festivalpictures.be

Zo'n 16.000 festivalgangers worden er verwacht dit weekend op de Antwerpse Linkeroever. "We vinden het echt niet kunnen dat de vakbonden bij De Lijn net nu willen staken, tijdens het eerste festivalweekend van de zomer", zegt Wim Van Der Borght van Summerfestival.

Daarom legt het festival nu zelf zo'n 15 pendelbussen in om de festivalgangers ter plaatse te krijgen. "Die zullen tussen elf uur 's ochtends en twee uur 's nachts vanop drie strategische punten vetrekken: het Centraal station en de parkings van Merksem en Beveren", klinkt het. "De pendelbussen zullen ook gratis rijden."