Vlucht uren vertraagd...want vrouw gooit muntjes "voor geluk" in vliegtuigmotor

Muntjes in een fontein gooien voor geluk, dat kennen we allemaal. Een 80-jarige Chinese vrouw vond dat dit ook zou moeten kunnen voor de luchtvaart. En dus gooide ze muntjes in een vliegtuigmotor. Of haar medepassagiers zo gelukkig waren met de 5 uur vertraging die daarop volgde? Dat is nog maar de vraag.

Haar alerte medepassagiers keken elkaar vertwijfeld aan toen ze de vrouw de vlucht zagen "zegenen". Vervolgens waarschuwden ze het cabinepersoneel.

Uiteindelijk werd het onderhoudspersoneel opgetrommeld om de vliegtuigmotor te onderzoeken. Wat bleek? Om echt zeker te zijn van een veilige vlucht had de dame negen muntjes in de motor gegooid.

Ironisch genoeg hadden net die "geluksmuntjes" een fatale vlucht kunnen veroorzaken. Volgens de piloot zouden die muntjes de motor zwaar kunnen beschadigen, met het stilvallen van de motor als gevolg.

Na verhoor van de vrouw en haar familieleden kon de vlucht, zonder munten, veilig en wel vertrekken. De 150 passagiers kwamen vijf uur later dan gepland aan op hun bestemming: de Chinese stad Guangzhou.

lees ook