"Rock Werchter 2017 voorlopig droog én incidentloos"

Rock Werchter 2017 verloopt tot nu toe bijzonder vlot én droog. Na de moddereditie van vorig jaar ziet de organisatie na een vlotte instroom nu een groene en droge festivalwei en een blij festivalpubliek, zegt Nele Bigaré van organisator Live Nation aan onze redactie. Vanavond headlinen Arcade Fire en Kings of Leon nog.

"De instroom vandaag is bijzonder vlot verlopen. Natuurlijk stond er her en der een beetje file, maar met het normale weekdagverkeer is dat niet uitzonderlijk bij de start van Rock Werchter", zegt Bigaré aan VRT Nieuws.

"Heel even was het aan de ingang bijzonder druk, omdat iedereen op de eerste festivaldag quasi gelijktijdig toekomt. Maar ook daar zagen we niets anders dan andere jaren. Tot nu toe is het een vrij rustige dag. Ik zie op de beelden vanop de festivalwei ook veel groen, kleur en gelukkige mensen: een heel ander beeld dan vorig jaar toen we in de modder zaten. De nieuwigheden zoals The Slope vallen ook goed in de smaak."

En het weer?

De donkere wolken die quasi de hele namiddag boven de festivalwei hingen, hebben voorlopig geen buien met zich meegebracht. Maar na de modder van vorig jaar is de organisatie wel op het een en ander voorbereid.

"Toen was het een extreme editie, na een maand regen, terwijl we nu uit een lange, droge en zonnige periode komen. Alles ligt er prima bij, maar we hebben een hele ploeg die elk beetje modder op het terrein kunnen wegwerken. Slecht weer kan opgelost worden", aldus Bigaré, "al zien de weersvoorspellingen er voor de komende dagen niet slecht uit. We leven op hoop."

Morgen is het bewolkt en wisselvallig, maar vooral zaterdag zal Werchter wat meer regen over zich heen krijgen. "We zien wel wat er komt", besluit Bigaré. "Vanavond brengt met Arcade Fire, waar veel mensen naar uitkijken, en Kings of Leon nog veel moois op het hoofdpodium."