Belgische procureur krijgt hoge Franse onderscheiding

Federaal procureur Frédéric Van Leeuw heeft vandaag het ridderschap van het Légion d’Honnour gekregen, een hoge Franse onderscheiding. Van Leeuw kreeg de onderscheiding van zijn ambtsgenoot François Molins van het Parijse parket.

De ceremonie werd gehouden in de Franse ambassade in Brussel in aanwezigheid van tal van sleutelfiguren uit de Belgische politie en justitiewereld. 

Van Leeuw krijgt de onderscheiding wegens zijn verdiensten in de strijd tegen het terrorisme. In zijn dankwoord benadrukte de Federaal procureur de uitstekende samenwerking tussen beide landen in de strijd tegen terreur. Hij zei dat er na de aanslagen in Parijs en Brussel erg intensief wordt samengewerkt op alle niveaus en dat het wederzijds vertrouwen totaal is.

Van Leeuw herhaalde ook dat we weliswaar moeten strijden tegen het terrorisme maar dat we daar geen oorlog mogen van maken. “Wij hebben hier geen Guantanamo en daar ben ik fier op.”