Echt glas op de wei van Werchter: hoe kan dat?

Rock Werchter zet dit jaar extra in op veiligheid, met verscherpte toegangscontroles en onder meer betonblokken langs de invalswegen. Maar soms glipt er al eens iets door de mazen van het veiligheidsnet, zoals een champagneglas. Te verkrijgen op de wei zelf, zo blijkt.

Geertje poseert liever niet herkenbaar op bovenstaande foto. "Ik wil niet gestraft worden voor wat ik gedaan heb", lacht ze. "Maar ik ben er vandaag al twee keer in geslaagd om een glas mee te smokkelen uit de nieuwe Aperohoek op het terrein, naast The Barn. Ik schrok er zelf van, maar ik ben hier nog vier dagen met mijn vriendinnen, en op de camping hebben we ook cava en wijn mee. Dus ik geef dit glas liever niet af. Ik hoop dat ik er straks ook mee buiten geraak, want er wordt wel streng gecontroleerd."

Glas is een van de voorwerpen die Rock Werchter expliciet verbiedt. Er wordt aan de toegang van het festivalterrein en de campings streng op gecontroleerd. En ook op zijn website laat het festival duidelijk weten dat glas niet welkom is, maar op het terrein zelf zijn er - naast plastic bekers - dus wel glazen te krijgen. En aan het einde van de Aperozone staan securitymensen die de zone en de bezoekers in de gaten houden.

Rock Werchter reageert liever niet op het voorval maar bekijkt de geldende veiligheidsmaatregelen.