Meest recent

    Fietsers krijgen nieuwe markeringen aan oversteekplaatsen

    Vlaams minister voor Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) maakt werk van nieuwe markeringen voor fietsers aan oversteekplaatsen. Nu zijn er zogenoemde fietssuggestiestroken of helemaal geen markeringen, wat tot verwarring kan leiden.

    "Enkele jaren geleden werd beslist om de gekende (blok)markeringen bij oversteekplaatsen voor fietsers te verwijderen, omdat fietsers zouden kunnen denken voorrang te hebben", legt Vlaams Parlementslid en mede-initiatiefnemer Lorin Parys (N-VA) uit.

    "De slinger is door die beslissing te fel doorgeslagen naar het andere uiterste", vindt Parys. “Door het simpelweg verwijderen van de (blok)markeringen, verliezen fietsers elke vorm van aanwijzing." 

    Daarom komen er nieuwe fietsmarkeringen. Ze worden aangekondigd door een fietslogo, gekoppeld aan een "onderbroken verbindingsmarkering naar de overkant" (zie foto bovenaan).