Minder ontslagen dan verwacht bij Blokker

Bij de sluiting van een aantal Blokker-winkels gaan minder jobs verloren dan eerst gepland. Dat zijn vakbonden en directie overeengekomen. Er sneuvelen 279 banen in plaats van 302 en het aantal sluitingen wordt beperkt tot 63.

In februari raakte al bekend dat Blokker een grote herstructurering doorvoert. Toen was nog sprake van 69 sluitingen en 302 ontslagen. De ontslagen personeelsleden krijgen een premie afhankelijk van functie en anciënniteit en worden begeleid in de zoektocht naar een andere job. 56-plussers kunnen met brugpensioen.

"We vinden het spijtig dat er jobs verloren gaan en winkels moeten sluiten", zegt Blokker-CEO Bernd Bosch. "Maar we hebben alles in het werk gesteld om de sociale impact zoveel mogelijk te beperken."

Na de herstructurering zullen nog 720 mensen voor Blokker werken. De sluiting van 63 winkels begint volgende week en moet eind dit jaar rond zijn, als de raad van bestuur van Blokker akkoord gaat.