Oekraïne beboet voor Russische uitsluiting op Eurovisiesongfestival

De Oekraïense openbare omroep moet een zware boete betalen aan de Unie van Europese Omroepen. Oekraïne had een Russische zangeres verboden om deel te nemen en dat is in strijd met het Songfestivalreglement.
Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

De Oekraïense openbare omroep organiseerde dit jaar het Eurovisiesongfestival. Maar de Oekraïners verboden een Russische zangeres om deel te nemen, omdat die had opgetreden op de Krim, het Oekraïense schiereiland dat door Rusland geannexeerd is.

Het Oekraïense verbod is tegen de regels van het Songfestival, waaraan alle leden van de Eurovisie kunnen deelnemen, en dat geacht wordt los te staan van de politiek. Daarom krijgt de Oekraïense openbare omroep nu een boete. Hoe hoog die is, is niet bekendgemaakt.

Meest gelezen