Tigenix-bestuurder schikt voor 62.000 euro met FSMA na handel met voorkennis

Een bestuurder van biomedisch bedrijf Tigenix heeft een schikking getroffen met de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) na handel met voorkennis in augustus 2015. De minnelijke schikking bestaat uit de betaling van een bedrag van 62.000 euro en een nominatieve bekendmaking op de website van de FSMA.

De bestuurder van Tigenix kreeg op 21 augustus toegang tot de positieve testresultaten van de klinische studie van 'Cx601', een geneesmiddel bestemd voor patiënten met de ziekte van Crohn die leiden aan complexe perianale fistels. 'Cx601' was in 2015 het belangrijkste geneesmiddel in ontwikkeling bij Tigenix.

"De informatie was tot het persbericht dat Tigenix hierover verspreidde op 23 augustus 2015 niet publiek, de informatie was nauwkeurig en koersgevoelig en had betrekking op de beursgenoteerde emittent Tigenix. Tigenix heeft deze informatie zelf als voorkennis beschouwd en daarnaar gehandeld", aldus de FSMA.

De bestuurder kocht 1.000 aandelen Tigenix op zijn rekening en 7.500 aandelen op rekening van Horizon Pharmaventures in vereffening, waarvan hij en zijn echtgenote de voornaamste begunstigden zijn. De slotkoers van het aandeel lag op maandag 24 augustus 2015 23,56 procent hoger dan op vrijdag 21 augustus.

Horizon Pharmaventures heeft de 7.500 aandelen Tigenix verkocht in november 2016 samen met andere aandelen uit haar portefeuille en een meerwaarde gerealiseerd van 1.117 euro.